Petr Kutheil + Live Band

Narodil se 3. března 1981 v Praze. Je český zpěvák, hudebník a divadelník, který od svých 16 let působí na české hudební a divadelní scéně.

První uměleckou zkušeností bylo zpívání v Pražském smíšeném sboru pod vedením Miroslava Košlera a navštěvoval také několik amatérských divadelních spolků. Krátce studoval Konzervatoř Jaroslava Ježka a poté vystudoval obor Ekonomie a podnikání. Soukromě chodil na hodiny zpěvu k Jarmile Chaloupkové, Zdeňkovi Jankovskému a později k sólistovi Národního divadla Romanu Janálovi.

Poprvé se výrazněji umělecky prosadil jako finalista v televizní soutěži Hlas Československa v roce 2012.[1] Od té doby působí na profesionální scéně a to zejména v muzikálových produkcích, kde účinkuje převážně v pražských divadlech. Zastával například následující role: Romeo (Romeo a Julie), Horácio (Hamlet), Giordano Bruno (Galileo)[1], Wisotzky (Rocky), Hrbáč (Kladivo na čarodějnice), Náčelník tučňáků (Madagaskar), Pešek (Noc na Karlštejně), Houseňák (Alenka v kraji zázraků)[2] a další.

Příležitostně zpívá také s orchestrem Felixe Slováčka. V roce 2008 zpíval s Danielem Landou na tour Československo. Z dalších úspěchů lze zmínit například cenu Skokan roku v kategorii kapel v Českém slavíkovi s kapelou Votchi. Tři sezóny hostoval v Těšínském divadle, kde si zahrál několik titulních rolí. Nazpíval řadu alb různých muzikálů a hudebních projektů. V roce 2018 byl angažován Milanem Steigerwaldem a Pavlou Forest jako sólista do představení RockOpery Praha a ve stejném roce se stal součástí metalového projektu Bohemian Metal Rhapsody.

Kromě zpěvu a okrajově také jeho výuce se věnuje komponování hudby pro různé interprety a divadla. Je například spoluautorem hudby muzikálu Kapka medu pro Verunku či hudebně spolupracuje s divadlem Pod kloboukem.Připravuje muzikál Frankenstein, který je z větší části hotový.

Natáčel některé díly seriálů, jako jsou Gympl s (r)učením omezeným, Ulice, Modrý kód a další.

Videoklip k písni Soundtown byl zařazen do vysílání TV Očko a TV Rebel.

Klip Icarus byl nominován z deseti českých interpretů do soutěže fanoušků Eurovize s názvem INFEvision, kde získal 1. místo.

Písničky z desky se občasně hrají v českých rádiích a v zahraničním rádiu Krajan. Nově zazní také v detektivním seriálu Einstein na TV PRIMA

Vystupuje s pop/rock kapelou KUTHEIL + LIVE BAND.

Petr spolupracuje výhradně s hudebním producentem Jiřím Vidasovem. Videoklipy vždy tvoří s režisérem a video producentem Milanem Balkinsem.

Diskografie

Muzikály interpret CD

Galileo (2002)
Jekyll a Hyde (2002)
Ať žije rockenroll (2010)
Hamlet (2012)
Kapka medu pro Verunku (2012)
Alenka v kraji zázraků (2016)
Srdcový král (2017)
Kapela Votchi

Unicorn (2004)
New Religion (2008)
Kutheil + Live Band (singly)

Ta noc je tak krásná (2018)
Icarus (2019)
Soundtown (2019)
Hladina (2020)
Filmografie, tv pořady a záznamy koncertů

Dvaadvacítka (1999)
Lewron Orchestra Olza (2005)
Kvaska (2007)
Legendy popu (2011)
Bohemian Metal Rhapsody (2018)

Další fotografie

Napište nám

GDPR (pro přečtení klikněte)

13 + 4 =